Om mig

Stephanie Johansson

När jag var liten ägnade jag mig åt en hel del bakning, men det var först när jag var föräldraledig med mitt första barn som jag verkligen fick möjlighet att fördjupa mitt intresse.

Jag är inte den sortens person som nöjer mig med halvbra resultat. Istället tog jag beslutet att verkligen satsa på att bli en mästare på bakning.

Mitt varför: 

Huvudsakligen handlar det om att sprida kunskap och medvetenhet, och naturligtvis att erbjuda en njutbar fikastund. När jag talar om "njutbart fika" menar jag inte bara att aktivera belöningssystemet i hjärnan med socker. Istället betonar jag vikten av att skapa en smakupplevelse som engagerar alla sinnen och ger en djup tillfredsställelse. Jag tror inte att vi bara fikar för att få en söt smakupplevelse, utan för att hela vårt väsen ska må bra.

Medvetenhet och eftertanke är två viktiga begrepp för mig. Jag tror att vi alla behöver vara mer medvetna om vårt liv som helhet. För att uppnå detta behöver vi ägna oss åt eftertanke, och detta i sin tur kräver att vi tar oss tid att stanna upp och reflektera, istället för att bara rusa fram i alltför högt tempo. Jag tror att detta är direkt kopplat till vårt välmående. Vi är alla olika och har olika preferenser när det gäller tempo, men att vara medveten, tänka efter och reflektera ger oss möjlighet att ta kontroll över vårt eget tempo.
Det kan börja med något så enkelt som det bröd vi äter.


Ta en stund och fundera över vilket bröd du väljer att äta. Vad innehåller det? Hur tror du att det påverkar din energinivå, ämnesomsättning och matsmältning? För mig är det självklart att ett bröd som har jäst långsamt och länge, där fermenteringen har skett före konsumtionen istället för i magen, ett bröd som är bakat enbart med mjöl, vatten och salt och som innehåller de goda bakterierna från surdegen, är ett bröd som gynnar kroppens välmående.

Tveka inte på att ta kontakt!

Övriga frågor?

 
 
 
 

Gör en beställning


Njut av en smakrik resa till bättre bakverk!
Bageriet är fyllt med kärlek och hantverk, och är redo att leverera en unik smakupplevelse.
 Tveka inte på att lägga din beställning.